20 Αυγούστου 2007

Κινούμενη βόμβα

«Κινούμενη βόμβα» χαρακτηρίζει κορυφαίος υπουργός τον κ. Γιώργο Ζορμπά αποκαλύπτοντας τον πανικό που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου και το εκλογικό επιτελείο της Ρηγίλλης για το ενδεχόμενο να δει το φως της δημοσιότητας το περίφημο πόρισμα για το σκάνδαλο των ομολόγων.

Δεν είναι όμως ο υπουργός το μόνο στέλεχος της Ν.Δ. που έχει αυτή την άποψη. Πολλά μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι ο πρόεδρος της Αρχής για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος πιθανότητα θα είναι το πρόσωπο- κλειδί της εκλογικής αναμέτρησης και ότι οι προσεχείς ημέρες κρύβουν εκπλήξεις.
«Παρά τις τεράστιες προσπάθειες, πολιτικές και επικοινωνιακές, που καταβάλαμε αυτή την περίοδο να φύγουν από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας τα ομόλογα, όλα δείχνουν ότι η μάχη θα επικεντρωθεί στα ασφαλιστικά ταμεία», τονίζει κομματικό στέλεχος και αφήνει αιχμές για τον κ. Γ. Ζορμπά, ότι με τις διαρροές που του αποδίδονται και με τις διφορούμενες δηλώσεις του συντηρεί το θέμα στην πρώτη γραμμή. Το νέο λάδι στη φωτιά στις δύσκολες σχέσεις κυβέρνησης- Ζορμπά ρίχτηκε μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα ότι ο πρώην εισαγγελέας θεωρεί ότι «φιμώθηκε» και με τις πρόωρες εκλογές δεν μπόρεσε να εμφανιστεί στη Βουλή γιατί με το πολυσέλιδο πόρισμά φωτογραφίζει ευθύνες του υπουργείου Οικονομίας. Πράγματι όπως έχουν αποκαλύψει «ΤΑ ΝΕΑ» ο κ. Ζορμπάς διαπιστώνει παρανομίες στη διαδικασία έκδοσης του «αμαρτωλού» ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το πόρισμα το ομόλογο εκδόθηκε παράνομα και προσχηματικά συνδέθηκε με την κάλυψη αμυντικών δαπανών. Κι αυτό γιατί οι παλαιές δαπάνες- που επικαλείται η κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομίας και Εθνικής Άμυνας- δεν μπορεί να καλυφθούν με την έκδοση ομολόγου, ενώ για τις τρέχουσες θα πρέπει να γίνεται ρητή αναφορά στις συμβάσεις που εξυπηρετούνται με το ομόλογο. Μέσα από αυτές τις επισημάνσεις θεωρήθηκε- και διακινήθηκε- ότι στοχοποιούνται ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Π. Δούκας και ο γενικός γραμματέας του Ειδικού Λογιστηρίου κ. Γ. Κουρής, οι οποίοι ήταν και οι υπεύθυνοι για την έκδοση του ομολόγου.
Η διαρροή αυτών των πληροφοριών στη αφετηρία της προεκλογικής περιόδου προκάλεσαν- κατά πληροφορίες- την οργισμένη αντίδραση του κ. Δούκα προς το εκλογικό επιτελείο της Ν.Δ., από το οποίο ζήτησε προστασία ώστε να μην κυκλοφορούν «φήμες» εναντίον του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

2 σχόλια:

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Η νέα αλλαγή!!!

ΧΑΧΑΧΑ.. πολύ μου αρέσει ο τίτλος. Τον άκουσα σήμερα και από τον Γιωργάκη...

Πιασάρικος, δεν λέω. Αν είχατε και κάνα πρόγραμμα πλην φράσεων όπως "πρόγραμμα 100 ημερών" ή την πράσινη ανάπτυξη (!!!???) θα σας έπαιρναν στα σοβαρά. Από ότι φαίνεται όμως το μόνο μέλημά σας είναι η Λαλιώτιος πολιτική λάσπης.

Η αλλαγή έρχεται... Του αρχηγού σας. Βάλτε κάνα Χρυσοχοίδη ή κάνα Βενιζέλο μπας και δείτε άσπρη μέρα...

Ανώνυμος είπε...

Θα σου βγούνε ξινά τα γέλια στις 16 το βράδυ. Υπάρχει πρόγραμμα μόνο που μερικοί από εσάς τα γαλάζια παιδιά (Ρουσόπουλου) δεν θέλετε να το δείτε. Μερικά όμως από τα κορυφαία στελέχη της παράταξής σου το ξέρουν και το παραδέχονται.